Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)

de Dya Daniela Andrei in Pui, 20 Mai 2014 | 9168 vizualizari

 

Rasfoind retetele din pagina dedicata concursului, mi-a ramas in minte titlul "Tocanita de legume cu piept de pui", reteta postata de catre Any si pe care o gasiti aici: http://www.bucataras.ro/retete/tocanita-de-legume-cu-piept-de-pui-35413.html
Gandul m-a dus imediat la un ghiveci de legume,,, desi il asociez cu mirosul Toamnei,,, prospetimea legumelor de pe tarabele din piete, mirosul rosiilor de gradina, a verdeturilor, a copt!, s-au asternut frumos in farfurie si au dat savoare puiului de curte ce se astepta gatit!

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (pulpe si piept)
  • 4-6 cartofi noi
  • o ceapa alba
  • 8 rosioare de gradina
  • un ardei gras verde
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras rosu
  • 4 morcovi potriviti
  • 2 bucati de pastarnac
  • 2 linguri cu ulei
  • 200 ml supa de legume
  • o legatura de ceapa verde
  • verdeturi proaspete: patrunjel si marar
  • 2 linguri cu bulion/pasta de rosii
  • cateva frunzulite de busuioc uscat
  • o crenguta de cimbru
  • sare dupa gust
  • un praf de piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume cu pui (Multicooker):

Carnea de pui o rumenim in cele doua linguri cu ulei, folosind programul FRY pentru 15 minute aproximativ. In ultimele 3-4 minute ale programului, adaugam ceapa verde tocata marunt, amestecand ocazional. Restul legumelor le taiem in cuburi sau le feliem in bucati mai mari, le punem peste carne adaugand si supa de legume, uniformizam ingredientele, saram dupa gust si selectam programul STEW pentru 60 de minute. Este de preferat ca din acest moment sa nu se mai intervina, pentru a evita sfaramarea legumelor. Cand timpul ramas s-a redus la 15 minute, colorom cu bulion/pasta de rosii, aromatizam cu busuioc uscat (daca aveti proaspat, verde, este de preferat sa se adauge la sfarsit) si continuam gatirea pana la finalizarea programului cand presaram piperul si adaugam crenguta de cimbru impreuna cu verdeturile tocate marunt. Se serveste cald. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume cu pui (Multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui la Multicooker